HOE STIJLVOL TE KLEDEN ZONDER TEVEEL MOEITE?

Aankleden. We doen het elke dag. Vaak trekken we een top en een broek uit de kast.  Niets ingewikkelds. Moeten we toch elke ochtend kunnen fixen? Waarom lukt het je dan niet om de deur uit te lopen met een gevoel dat je er dit keer net even iets stijlvoller uitziet dan normaal? En nog irritanter, waarom lukt het je buurvrouw wel om in jouw ogen stijlvol voor de dag te komen? Zij draagt toch ook gewoon een top en een broek?

Niet getreurd, redding is nabij :-).  Pas de volgende tip toe en je zult ervaren dat die buurvrouw echt niet iets extreem bijzonders doet om er stijlvol bij te lopen. Ze past gewoon een trucje toe. 

DAT TRUCJE HEET: DE REGEL VAN DERDE

De ‘regel’ geldt voor iedereen en is voor iedereen makkelijk toepasbaar.  

Misschien heb je er wel eens van gehoord. In fotografie wordt deze ‘regel’ namelijk ook toegepast. Een foto is interessanter om naar te kijken, wanneer het object niet precies in het midden van het beeld staat. In styling geldt hetzelfde. Een outfit is stijlvoller wanneer het je lichaam in twee ongelijken delen opsplitst. Bekijk ter illustratie onderstaande afbeelding. Leuk weetje: Blogster Marlous van @lastdayatspring heeft met deze input van mij een artikel geschreven. Hierin laat zij je zien hoe zij ‘regel van derde’ toepast. 

XX stijlvol regel van derde

Om te weten hoe dit toe te passen, is het handig eerst in te zien hoe de verhouding van je eigen lichaam is. Wellicht denk je nu: “Uh ja, dat weet ik wel hoor”. En toch maak ik vaak mee dat we met iets wat scheve ogen kijken naar ons eigen lijf. Als je klein van stuk bent, is de neiging groot dat je automatisch denkt dat je benen ook kort zijn. Of andersom. Ben je lang, dan zal je wel lange benen hebben. Niets is minder waar. Kijk maar eens goed. Hoe verhouden jouw benen (vanaf enkel tot kruis (ja sorry, maar dat is een handig ijkpunt ;-))) zich tot jouw bovenlichaam (kruis tot aan nek).

TWEE UITKOMSTEN ZIJN MOGELIJK

1. Je benen en bovenlichaam verhouden zich 50/50

Je hebt in verhouding een wat langer bovenlichaam en wat kortere benen. Bij mij is dit bijvoorbeeld het geval. Als ik mijn tops laat eindigen waar mijn benen starten, ziet het er niet zo flatteus uit, iets wat saai.  Terwijl als ik met de juiste broek (bv een taille broek), de top net wat hoger laat eindigen, breek ik mijzelf optisch in twee ongelijken delen. De outfit wordt dan automatisch een stuk stijlvoller. En fijne bijkomstigheid, die benen tonen ook meteen een stuk langer ;-).

2. Je benen en bovenlichaam verhouden zich al 40/60

Je hebt in verhouding een wat korter bovenlichaam en lange benen. Jouw lichaam is vanuit zichzelf al ongelijk verdeeld. Een top die op de heupen valt, maakt jouw outfit niet minder stijlvol. En wil je die benen nog langer laten lijken, kan je de top ook prima hoger laten eindigen. Dus eigenlijk kan jij alle kanten op. Lucky uou ;-). Let wel op dat je je bovenlichaam niet téveel inkort. Het gevoel dat je op stelten loopt, kan dan het vervolg zijn. Maar dat zie/merk je snel genoeg :-).

Met dit weetje in je achterhoofd, kan je veel beter inschatten wat voor type broek of rok je moet aanschaffen. Taille broeken & -rokken zijn ideaal om een top iets hoger te laten eindigen (doe de top van voren eens in je broek bijvoorbeeld). Je bovenlijf toont in verhouding dan iets korter en je benen automatisch langer.  Zijn je benen in verhouding langer dan je bovenlijf, dan kan je met heupbroeken of – rokken ook prima uit de voeten. 

Je kunt de lengte van je benen trouwens ook aan de onderkant optisch wat verlengen.  Dit beïnvloed net zo goed de verhouding bovenlichaam & benen.

 

EEN PAAR EXTRA TIPS OM DIE BENEN LANGER TE LATEN LIJKEN

1. Kies voor dezelfde kleur schoenen als broek

Dezelfde kleur schoen als je broek zorgt ervoor dat je benen als het ware doorlopen in je schoenen. Hierdoor tonen die benen van je automatisch langer. 

2. Stroop je broekspijpen op tot de schacht van je schoen

Laat een te lange broekspijp niet rommelig op je schoen vallen. Stroop de pijp op zodat die boven de schacht van je schoen valt. Hetzelfde geldt voor een laars. Prop de broekspijp niet erin, maar stroop de pijp op, zodat die boven of op de schacht van je laars valt. Door dat gefrommel lijkt de broek te lang voor je benen, of terwijl de benen tonen te kort voor de broek. En dat laatste willen we nou juist niet :-).
De enige uitzondering is bij een wijde- of wortelpijp (goed aansluitende skinny). Die mogen wel lekker lang vallen (sterker nog, graag zelfs!) en eventueel van onder kreuken. Check voor wat extra inspiratie mijn Pinterest bord ” Oprollen maar”.

Heb je het principe door? Maar vind je het vervolgens lastig volop te gaan combineren? Dan is mijn eBook ‘Combineren kun je leren’ wellicht iets voor je. Gratis te downloaden :-). Mocht ik je mijn persoonlijke hulp dolgraag willen ontvangen. Dat kan ook! Check hier bijvoorbeeld waar ik je allemaal bij kan helpen. 

leren combineren stijling tips

Vul je gegevens in waarmee je op mijn mailinglijst komt.
En download GRATIS mijn eBook ‘Combineren kun je leren’
bomvol tips & tricks