2de hands merkkleding

WAT IS DÉ 2DE HANDS KLEDING WINKEL IN UTRECHT?

Daar hoef ik niet lang over na te denken. Dit is by far “No Vintage Phobia” op de Willemstraat in wijk C. No Vintage Phobia is een verademing voor iedereen die van mooie (al dan niet merk) kleding houdt, maar niet de hoofdprijs wil of kan betalen. En misschien ook een beetje oog voor duurzaamheid heeft ;-). Lees hier de vier redenen waarom.

4 REDENEN WAAROM NO VINTAGE PHOBIA DE 2DE HANDS WINKEL IS

1. Niets geen stoffige bende. Een winkel vol hippe eigentijdse items!

Waar je in sommige 2de hands winkels, soms tussen de stoffige, iets wat, suffige kledingstukken moet snuffelen. Heeft No Vintage Phobia haar winkel vol hangen met parels. Het is er moeilijk wegkomen, als je eenmaal de rekken bent ingedoken. Anabelle, de eigenaresse maakt duidelijke keuzes. Ze kiest voor kleding van goede kwaliteit. In de praktijk veelal dus mooie merknamen. Hierdoor ligt haar prijs wellicht ietsje hoger dan een gemiddelde 2de hands/vintage winkel. Maar het blijft een prikkie voor wat je krijgt. En mocht je op de centjes moeten letten, dan heeft ze de ‘koopjes’ tafel. Een tafel vol unieke rokken & sjaals, voor 10 euro per stuk. kortom, een knapperd die hier ongeslagen vandaan komt ;-).

2. De winkel voelt als thuiskomen

Anabelle, de eigenaresse, staat meerendeel van de tijd, zelf in de winkel. En wat een verademing is dat. Je wordt, ALTIJD, met een grote glimlach welkom geheten. 1ste bezoek? Ana vertelt je kort en krachtig waar je wat in haar winkel kan vinden. Hierna laat ze je vrijuit snuffelen in haar paradijsje. Al trek je de hele winkel aan. Ana staat er met een grote glimlach van te genieten. Als je geluk hebt, trekt ze haar eigen favorieten nog even uit de rekken. Grote kans, dat dit een topper is, ook voor jou. Utrecht mag in haar handjes knijpen met deze aanwinst!

Leuk weetje: Ana organiseert ‘verkleed feestjes’ in haar winkel. Met een groep meiden, de hele winkel tot je eigen beschikking. Inclusief, perfect verzorgde hapjes & drankjes! Check haar site voor meer informatie.

3. Als je wilt, loop je van top tot teen in een 2de hands outfit de deur uit

Wat ik vaak mis in vintage of 2de hands winkels, zijn mooie, 2de hands eigentijdse schoenen. En dit is nu juist wat No Vintage Phobia wél heeft. Natuurlijk blijft het een gok of jouw maat er bij zit. Met name als je, net als ik, in de categorie, uitzonderlijke maten zit. Tip: volg No Vintage Phobia op instagram. Ze plaatst regelmatig bijzondere ‘new’ arrivals, zoals kleine of juist grote maat schoenen. Het is het wachten meer dan waard.

4. Je kunt, als je wilt zelfs bijdragen aan de circulaire economie!

Heb je mooie items in je kast die stof liggen te happen. Ana zorgt graag voor een nieuwe eigenaresse. Zo krijgt jouw ongedragen kledingstuk een 2de leven. Jij ontvangt vervolgens iets meer dan 40% van de verkoopprijs. Nice! Kan je jouw garderobe waar nodig weer aanvullen met een mooi ‘nieuw’ 2e hands item uit Ana haar collectie. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee.

Al met al, een absolute aanrader om No Vintage Phobia een bezoekje te brengen!

No Vintage Phobia zit op Willemstraat 57. Midden in de gezellig Wijk C, aan de overkant van TivoliVredenburg.