Vintage kleding

WAT IS DÉ VINTAGE WINKEL IN UTRECHT?

Wat mij betreft steekt één winkel in Utrecht met kop en schouders boven alle vintage kleding winkels uit. Dit is namelijk Roxy79 op de Nachtegaalstraat. Roxy79 is een verademing voor de (semi) vintage liefhebber die het lastig vindt de juiste vintage items voor haar eigen stijl te vinden. Bij Roxy79 verdwijnt dit dilemma als sneeuw voor de zon. En wel om de volgende vier redenen.

VIER REDENEN WAAROM ROXY79 DÉ VINTAGE KLEDING WINKEL IS

1. De vintage items zijn toegankelijk

Roxy heeft, in verhouding tot andere vintage kleding winkels, redelijk veel toegankelijke vintage kleding hangen. Rokjes, blousjes en tassen die perfect te combineren zijn. Een goed voorbeeld is hun ruime collectie aan Levi’s 501. De 501 is alweer even terug. In reguliere winkel liggen voor het oprapen. Maar hoe gaaf als je een old school variant kan scoren. Top pasvorm, met name voor diegenen die van hoge taille broeken houden. En nog duurzaam ook! Wat mij betreft is een Levi’s 501 voor elke stijl geschikt. Dus een miskoop is niet zo snel gedaan met dit vintage item.

2. De inspiratie vliegt je om de oren!

Ze combineren er op los! De verkoopsters. De leukste en mooiste combinaties hangen bij binnenkomst al voor je klaar. Dus als je het lastig vindt om te combineren. No problemo. Daar weten ze bij Roxy wel raad mee. Wees ook niet verlegen om hun hulp te vragen. Tip: neem één of twee specifieke items uit je kast mee waar je mee wilt combineren. 100% zeker dat ze een geschikte combi voor je vinden.

 

3. Service die ik zelden meer zie in winkels

De dames in de winkel zijn een van de plezierigste, liefste en bovenal oprechtste verkoopsters die ik ken. Na 2x te zijn geweest, kon de verkoopster al aardig inschatten wat mijn stijl was. Ze kwam bijvoorbeeld met een wintertrui aanzetten, die een schot in de roos was. Een trui die ze ook nog eens vanuit de kelder had gehaald, omdat deze nog niet in de winkel lag. Wat een service! Dat zie ik een Zara verkoopster nog niet zo snel doen. Wees dus niet verlegen om hulp te vragen. Zij kennen de collectie in de winkel als geen ander. Zelfs ik als stijlcoach maakt maar al te graag gebruik van hun kennis en creativiteit.

 

4. De winkel is lekker overzichtelijk

Vaak is een vintage winkel behoorlijk volgestopt. Ergens ook wel begrijpelijk. Het snuffelen en struinen tussen de rekken hoort natuurlijk bij de zoektocht naar pareltjes. Toch haken hier sommige mensen juist af.  Zonde. Dat snapt Roxy als geen ander. De winkel is heerlijk overzichtelijk ingedeeld. Het voelt bijna niet als een vintage kleding winkel. Meer een hoog segment boetiek. Dit maakt je zoektocht naar een gaaf item of outfit een stuk makkelijker. En dat schatgraven…. dat kan ook nog steeds. No worries!

Check hun instagram account of facebook pagina voor de 1ste kennismaking en hop eens langs als je in de beurt bent. Ze zitten op Nachtegaalstraat 36.