Zwangerschapsoutfit

HOE KOM JE TOT DE FIJNSTE ZWANGERSCHAPSOUTFITS?

Ook zo’n ruzie met je garderobe tijdens je zwangerschap? Wij hebben er net een klein mannetje bij. En ik zal eerlijk zijn. De afgelopen 9 maanden had ik een grote neiging een geheel nieuwe garderobe aan te schaffen. Toch weerhield mij iets. Dat zou namelijk betekenen dat ik een nieuwe garderobe moest aanmeten voor pak ‘m beet 9 maanden. Daarna liggen die prachtige kledingstukken voor onbepaalde tijd stof te happen. Zonde. Dat moet slimmer kunnen, toch?

Hoe dan? Volg het 5 stappenplan van kledingadvies en je zult versteld staan hoe prachtig zwanger je kan zijn met weinig nieuwe items. Oh ja, tussen de regels door lees je ook tips hoe je op een slimme manier, door juist te combineren, de fijnste zwangerschapsoutfits creëert, zodat je ook met die dikke buik op je best kan zijn.

HOE KOM JE TOT ZO'N SLIMME ZWANGERSCHAPS GARDEROBE?

Stap 1: Zorg voor minimaal één zwangerschapsbroek in je kast

Eerlijk is eerlijk, één a twee goed zittende zwangerschapsbroeken moet je op een gegeven moment toch echt in de kast hebben liggen. Informeer allereerst bij je vriendinnen of zij nog zwangerschapsbroeken hebben liggen. Niets in omloop? Verwen jezelf dan met een nieuwe.

Tips & trucs:

 1. De eerste maanden van je zwangerschap is een zwangerschapsbroek misschien nog niet noodzakelijk. Zet een elastiekje tussen je knoop en knoopsgat. Je kunt de eerste maanden vervolgens prima overbruggen met je huidige broeken.
 2. Heb je lange benen van jezelf, koop dan een mooie blauwe (jeans) zwangerschapsbroek. Heb je echter relatief korte benen, kies dan eerder voor een zwarte (jeans) zwangerschapsbroek. Op een zwarte broek kan je eerder een strakke tanktop dragen in diezelfde kleur, waardoor je benen optisch langer lijken.
 3. Wil je jezelf toch graag verwennen met leuke nieuwe zwangerschapsoutfits (wat je meer dan verdient),  ga dan voor een jumpsuit of tuinbroek. Je outfit is in 1x klaar en je hebt direct een uitgesproken look te pakken.
 4. Een gave leren zwangerschapslegging is vaak de investering ook meer dan waard. Met name in het najaar en winter is dit een item dat met zoveel items makkelijk gecombineerd kan worden. Zo heb je met 1 aankoop meerdere outfits te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een ruim zittende trui of blouse. Vaak zit zo’n zwangerschapslegging zo lekker, dat het helemaal geen straf is om ook na je zwangerschap de legging gewoon door te dragen :-).

Stap 2: Duik in je huidige garderobe

Selecteer de items die je tijdens je zwangerschap kan dragen. Echt, het zal je verbazen. Veel van je (boven)kleding kan je namelijk tijdens je zwangerschap prima aan. Je zult ze iets anders moeten combineren om tot fijne zwangerschapsoutfits te komen.

10 items die je (bijna) altijd passend krijgt en goed te combineren zijn:

 1. Getailleerde tanktop (medium tot lange lengte)
 2. Ruim of recht vallende t-shirt of korte blouse
 3. Ruim of recht vallende trui
 4. Tuniek trui
 5. Tuniek blouse
 6. Jasjes zoals: colbert, spijkerjasje of bomber
 7. Open vest
 8. Kokerrok (met elastine).
 9. Maxi jurk (met elastine)
 10. Trenchcoat achtige winterjas.

Stap 3: Investeer in het meest noodzakelijke

Wat mij betreft kan je (naast dus een goede zwangerschapsbroek en/of legging) op één item goed investeren. Dat is een bh. Ga naar een speciaalzaak en schaf er één aan. Verwacht je borstvoeding te gaan geven? Kies bij voorkeur een bh die ook voor borstvoeding geschikt is.

LET OP: vermijd beugels in je zwangerschap bh. Dit gaat vreselijk irriteren aan de zijkant van je borst.

Stap 4: Investeer in het meest noodzakelijke

Blok een ochtendje, middagje of avondje in je agenda. Combineer, combineer en creëer die te gekke zwangerschapsoutfits, die je als zodanig ook in je kast hangt. Kost even wat tijd, maar oh wat ga je er blij mee zijn :-). I promiss!

Tips & trucs:

 1. Kokerrokken (de stretch varianten) die je normaal op je heupen of taille draagt, trek je gewoon iets hoger op. Over je buik heen. Maillot of panty er onder. Lekker lopende gympen erbij. Je doet net onder de borsten een knoop in je t-shirt, trui of korte blouse. En variëren maar. Je zult zien hoe prachtig je buik en benen uitkomen. Naast dat deze outfit erg comfortabel is, heb je hiermee ook meteen een stijlvolle outfit te pakken.
 2. Ben je niet blij met billen en/of bovenbenen. Kijk, dan heb meteen een groot voordeel te pakken wanneer je zwanger bent in het najaar/winter :-). Je kunt ongegeneerd je tuniek truien, vesten en langere colbert jasjes dragen. Maakt je outfit ook meteen helemaal af!

  [gallery ids=”1541,658,1320″ type=”rectangular”

Stap 5: Berg op wat je (tijdelijk niet meer draagt)

Het klinkt simpel, maar weinig dames doen het ook. Tenminste als ik mijn eigen omgeving moet geloven. Haal alle items uit je kast die je echt niet kan dragen tijdens je zwangerschap en berg deze tijdelijk ergens anders op. Dit geeft rust en overzicht in je kast en scheelt veel frustratie in de ochtend. Misschien houdt je relatief weinig items over, maar door juist te combineren, kan je hiermee meerdere zwangerschapsoutfits creëren.

Check sowieso even mijn Pinterest bord  “Op je best zwanger” voor meer inspirerende combinaties.

Stap 6: Blijft het lastig voor je om op je best te zijn tijdens je zwangerschap?

Trakteer jezelf tijdens je zwangerschap op een speciale zwangerschap stijlsessie. Ik kan je helpen oneindig te gaan combineren. En jou in deze bijzondere periode op je allermooist gekleed te laten gaan. 

Klik hier en laat vandaag nog je gegevens achter via het contactformulier. Dan stuur ik contact met je op