HOE VOORKOM JE MISKOPEN IN 5 STAPPEN

Ga eens na. Hoe vaak koop jij niet uit impulsiviteit een nieuw kledingstuk. Het item was in de uitverkoop. Of de behoefte aan iets nieuws, is zoooo groot. Je zal en MOET kleding kopen. Kosten wat kost. Een miskoop ligt dan snel op de loer.

Ik herken die behoefte, drang of impulsiviteit. Hoe je het ook noemen wilt. En dan werkt de kledingindustrie ook niet bepaald mee. Vroeger kwam een kledingmerk 2x per jaar met een nieuwe collectie. Tegenwoordig slepen grote fashion ketens zelfs bijna wekelijks nieuwe collecties aan. Grote kans dat je jezelf snel laat verleiden.

Jammer genoeg kunnen we de fashion industrie van de een op de andere dag niet veranderen. Maar, goed nieuws, je kunt wel met jezelf aan de slag ;-). Want wat nou als ik je vertel dat je je wel degelijk kan weren tegen al die impuls prikkels? De sleutel tot succes ligt bij een bewust(er) koopgedrag. Lees het stappenplan om dit op praktische en doeltreffende wijze toe te passen tijdens het shoppen.


5 STAPPEN NAAR BEWUS(ER) KOOPGEDRAG

Stap 1: Work with Pinterest.com

Ga allereerst op Pinterest op zoek naar outfits die passen bij jouw persoonlijk look.  Maak vervolgens een Pinterest bord aan. Mocht je duidelijk onderscheid maken tussen vrijetijds- en zakelijke kleding, maak dan een bord per occasion aan. Dit maakt het voor jezelf net wat overzichtelijker. Stap 2 t/m 5 pak je dan ook per occasion verder op.

Note: als het even kan, zoek dan zakelijke kleding uit (mits het geen uniform betreft ;-)) dat goed te combineren valt met je vrijetijdslook. I know, dat kan best een uitdaging zijn. Ik kom binnenkort met een gratis eBook waarin ik tips weggeef hoe je qua kleding zakelijk & vrije tijd zo ‘smart’ mogelijk kan combineren.Wil je dit eBook niet mislopen? Meld je nu alvast vrijblijvend aan. Dan kom je op mijn email lijst en ben je de eerste die het eBook ontvangt.

[inbound_forms id=”1379″ name=”Landingspagina artikel sleutel tot bewuster kopen e-Book zakelijk & casual combineren”]


 

Stap 2: Duik in je kledingkast

Haal alle kledingitems eruit die je regelmatig met veel plezier draagt. Of die je te gek vindt, maar niet kan combineren op dit moment.

Tip: Vind je het lastig om deze keuze te maken? Hang je kleding aan hangers die allemaal dezelfde kant op staan. Elke keer dat je een kledingstuk hebt gedragen en terug hebt gehangen, draai je de hanger om. Check na 4 wken welke hangers er omgedraaid zijn. Dit zijn de items waar je op voort gaat borduren ;-). De rest kan je kast verlaten.


 

Stap 3: Creëer outfits

Kost je misschien even een ochtendje of middagje, maar het levert je op langere termijn echt veel kleding plezier op. Maak zoveel mogelijk outfits van de items die je uit de kast hebt gehaald

Ligt hier nu juist jouw uitdaging? In mijn eBook ‘Combineren doe je zo’ laat ik je door middel van handige tips zien hoe je hier een pro in wordt.

Nu tijdelijk gratis te downloaden. Joepie!
Vul je naam en email adres in, dan stuur ik je het eBook toe.XX stijladvies combineren doe je zo ebook voorkant

[inbound_forms id=”1937″ name=”Download Ebook Combineren doe je zo vanaf webpagina”] 

Stap 4: Vergelijk Pinterest met de outfits

Noteer welke items je nog mist. Neem als uitgangspunt dat je de incomplete outfits compleet maakt. Of complete outfit vernieuwd door 1 item aan te passen. Laat een missing item bij minimaal drie verschillende outfits een aanvulling of mooie vervanging zijn.


 

Stap 5: Go shopping

Let wel: met de missing item lijst! ga je al dan niet on- of offline winkelen. Offline winkelen is trouwens de beste keuze om je niet te veel te laten verleiden. Je kunt ook veel gerichter op zoek gaan naar je missing items door de zoekmogelijkheden op veel sites. Maar het is maar net wat je zelf het prettigst vindt. Bovenal, zorg ervoor dat je niet afwijkt van je lijst. Pas dan kom je thuis met items die ook daadwerkelijk aanvullend zijn van wat je al hebt hangen.

Extra tip: doe zo’n kledingkast check en shoprondje max 2x per jaar. Echt, vaker is niet nodig. Al doet de kledingindustrie met hun minimale 4 seizoenen collecties ons vaak anders denken. Pak het voorjaar en het najaar dan ben je het hele jaar op je best met jouw Smart Wardrobe 🙂

Goed. Maar wat als je netjes alle stappen hebt opgevolgd. En toch kom je met kleding items thuis die je niet het YEH-gevoel geven. Je slaat de plank alsnog goed mis. Blijkbaar heb je moeite je eigen kledingstijl te (her)kennen.

“Je koopt wat je denkt mooi te vinden,
 in plaats van te kopen wat je mooi staat”

Mijn eBook ‘(her)ken je eigen stijl’ onthult hoe je je eigen stijl kan (her)kennen. Het zit boordevol handige tips & trucks om jouw persoonlijke stijl te achterhalen.

Ook deze is nu tijdelijk gratis te downloaden.
Vul je naam en email adres in, dan stuur ik je het eBook toe.XX stijladvies ebook herken je eigen kledingstijl voorkant

[inbound_forms id=”1985″ name=”Download eBook Herken je eigen kledingstijl”]