Kleding lenen
Duurzame kleding tips

EEN ONEINDIGE GARDEROBE ZONDER (MIS)KOPEN? YEH RIGHT! HOE DAN?

Het antwoord hierop is Lena de fashion librarygevestigd op de Westerstraat 174H in Amsterdam. Ja ja, een ware library waar je zo vaak je maar wilt kleding kan LENEN. Je leest het goed: LENEN en dus niet kopen :-).

Mocht je er een stoffig “2de hands kleding gevoel” bij krijgen.  Laat je niet afschrikken. Deze library heeft net als een ‘normale’ bibliotheek, uiteraard 2de hands items te leen. Maar wel van modebewuste eigentijdse slow fashion merken. Sterker nog, je kunt er zelfs nieuwe collectie items lenen. En mocht je echt verliefd zijn op een kledingstuk kan je het ook aanschaffen. Maar beloof me, wel alleen kopen als je zeker weet dat je het on-ein-dig veel gaat dragen ;-).

Goed, maar hoe werkt dit lenen dan?

Lena leent op twee manieren de kleding uit

1. Offline: fysiek lenen en swappen in de Library in Amsterdam

Woon je in de buurt of naast de Library. Gefeliciteerd, je kunt onbeperkt geleende items ruilen :-). In theorie betekent dit dat je elke ochtend een nieuwe outfit kan lenen. Een offline lidmaatschap betekent namelijk onbeperkt “swappen’ van je geleende items in een maand. Je betaalt per maand een x bedrag aan je lidmaatschap. Afhangend van de grote van het lidmaatschap kan je een x aantal items zo vaak als je wilt in de maand lenen en ruilen. Je dient de kleding wel fysiek terug te brengen naar de Library.

2. Online: via de web Library en swap-points in Nederland

Sinds voorjaar 2017 kan je ook als niet buurtgenoot van dit concept gebruik maken. De oprichters, drie modebewuste zusjes en een goede vriendin, bieden hun ‘leen’ concept nu ook online aan. Kijk en dit was voor mij persoonlijk een schot in de roos. Want ook Utrecht zit bij de gelukkige plaatsen waar je online uitgekozen items kan lenen en ‘swappen’.  Het online lidmaatschap werkt iets anders dan offline. Je krijgt het item thuis bezorgd en je brengt het weer terug op een van de swap-points in jouw stad. Je kunt helaas niet onbeperkt ruilen. Wel heb je de mogelijkheid om bij een abonnement vanaf 25,-/mnd  1x te swappen in een maand.

Woon jij net als ik ook niet in de buurt van Lena library flagship store?

Op dit moment is online lenen en swappen naast Amsterdam ook in Utrecht, Eindhoven en Arnhem mogelijk. Maar ik adviseer de site van Lena in de gaten te houden, want er volgen zeker weten snel meer plaatsen.

Check hier de exacte swap-points waar je de kledingitems van Lena kan ruilen.

Wil je weten hoe mijn ervaring met Lena is?

Volg mij op instagram of facebook!

3 gedachten over “EEN ONEINDIGE GARDEROBE ZONDER (MIS)KOPEN? YEH RIGHT! HOE DAN?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.